De kapel van Onze-Lieve-Vrouw in ’t Zand

In Herentals staat langs de Lichtaartse weg, recht tegenover café-brasserie ‘De Kluis’, een prachtige kapel op een zandheuvel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw. Deze neo-gotische kapel werd in 1927 opgericht als dank voor de vrijwaring van vernieling van de stad tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914 – ’18).

De O-L-Vrouw kapel in’ Zand, staat op de Kempische Heuvelrug tussen het groen van de natuur en nodigt de passerende wandelaar uit om even halt te houden en tot rust te komen. Men kan hier een kaarsje branden om een intentie te doen aan zichzelf of iemand anders.

Onze-Lieve-Vrouw, koningin van de vrede, ‘regina pacis’, staat symbool voor de universele moederlijke liefde en geduldige zachtmoedigheid voor iedereen die troost en raad zoekt tijdens een stil gebed bij tegenslag, verdriet en ongeluk in het dagelijks menselijk leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...